Agora Basisschool

De Kraanvogel

Elk kind werkt op zijn eigen topniveau

Wij

zijn een inspirerende en educatieve Agora basisschool in de Achterhoek

Bij Agora Basisschool De Kraanvogel geloven we in de natuurlijke nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoefte van elk individu; we zijn ervan overtuigd dat iedereen wil leren. Onze community, die ook wel bekend staat als onze school, zet zich dagelijks in om deze groei te stimuleren. Hierbij verkennen we wat goed is voor onszelf, voor anderen en voor de wereld om ons heen. We streven ernaar dat elke leerling ontdekt waar zijn of haar passie en doel liggen, en dat elk kind van onschatbare waarde kan zijn in een voortdurend veranderende wereld. We bouwen aan Agora Basisschool De Kraanvogel, waar kinderen een naadloze overgang ervaren tussen verschillende leeftijdsgroepen. Dit alles met als doel dat kinderen met plezier en voldoening kunnen groeien. Onze school is een plek waar kinderen met een glimlach binnenkomen en met een gevoel van voldoening naar huis gaan.

 

Onze enthousiaste juffen en meesters helpen jouw kind zich thuis te voelen op onze Agora basisschool, midden in de natuur. Dit doen we in kleine groepen, zodat we voor elk kind extra aandacht hebben. 

 

Het allerbelangrijkste is dat we willen dat onze kinderen elke dag nieuwe dingen ontdekken en veel kunnen spelen met elkaar. Daarom hebben we zelfs 3 pauzes waarin alle groepen samen buiten spelen op de schommels, de speeltoestellen, voetbalveld of de grote zandbak, midden in het groen.

 

En dat niet alleen, we hebben ook nog een grote eigen moestuin waar de kinderen zelf hun groenten kweken en oogsten. En als het lekker weer is, houden we hier ook buitenlessen. Sporten doen we in onze eigen gymzaal en in de zomer buiten op het sportveld.

Visie Agora

De visie van Agora is geworteld in twee kernwaarden: Vrijheid en verantwoordelijkheid.

Vanuit deze waarden ontspringen vijf kernbegrippen: Autonomie, verbondenheid, competentie, toekomst en samenleving.

Deze begrippen vormen de hoekstenen van ons verhaal, waarbij ze onderling verweven zijn en een centrale rol spelen in al onze activiteiten. Onze visie belooft niet alleen, maar biedt ook een inspirerend perspectief en een leidraad die mensen met elkaar verbindt.

Om deze visie concreet te maken, hanteren we leidende principes die ons werk sturen en ons helpen ons onderwijs vorm te geven. Bij Agora staat wat iemand uniek maakt en ontwikkeling van elke leerling voorop, waarbij we gelijke kansen nastreven en nieuwsgierigheid en verwondering aanmoedigen. Wij stimuleren leerlingen om samen te leren en te werken, zowel binnen als buiten de school, waarbij de wereld om hen heen fungeert als een onuitputtelijke bron van kennis en ervaring.

Countdown tot officiële opening

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Welkom op Agora Basisschool De Kraanvogel

Kernwaarden naast Agora

Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next
Ervaar

Hoe wij het beste voor jouw kind willen zijn.

Onze enthousiaste juffen en meesters helpen jouw kind zich thuis te voelen bij ons op school, midden in de natuur. Dit doen we in kleine groepen, zodat we voor elk kind extra aandacht hebben. Dat willen we graag aan jou laten zien en ervaren, Kom je kijken?

Basisschool
De Kraanvogel

Eikenlaan 22
Kranenburg (Vorden)

Telefoon:
0575 - 556652