Moestuin

Onze Moestuin

Echt uit eigen moestuin

Direct achter de school ligt onze grote moestuin. We zijn ontzettend trots op deze prachtige tuin, die we in eigen beheer hebben. Leerlingen van alle groepen helpen mee in het onderhoud. Het komt regelmatig voor dat leerlingen naar huis gaan met zelf gezaaide en geplukte sperzieboontjes, courgettes of pompoenen. 

 

Wanneer het weer het toelaat geven we lessen in tuin. In het midden is een rij boomstronkjes geplaatst die fungeren als ons buiten lokaal.

Uit eigen keuken

Wat het nog specialer maakt is dat we de opbrengst gebruiken in de keuken. We leren de kinderen koken met producten die ze zelf hebben gekweekt. Zo bakt groep 7/8 elk jaar, met de aardappelen uit eigen moestuin, frietjes voor de hele school. 

Schooltuin oogsten (3)
Kraanvogel-aa

Gezond leren

Ook nodigen we regelmatig een voedselcoach uit, die de kinderen nog meer leert over het voedsel uit de tuin. Waar komt het vandaan, hoe groeit het en wat kun je ermee? Het doel is kinderen enthousiast te maken over tuinieren en koken. En ook bewust maken van voedsel en de keuzes die je hierin hebt.

Betrokken vrijwilligers

Onze moestuin wordt met veel liefde en toewijding onderhouden door vrijwilligers. Het is echt een paradepaardje van de school, waar iedereen met heel veel plezier komt.